Eindejaarsrally

Blog Wim Nieland, redacteur VIND Inkoop en Aanbesteding en directeur publiek bij Aeves Benefit

We hebben weer een enerverend jaar achter de rug. Een nieuw kabinet, met alle nieuwe beleidsdoelstellingen van dien. Dat heeft op de ene overheidssector weliswaar meer impact dan op de andere. Ik merk dat de druk op inkoop er over het algemeen van is toegenomen.

Op aanbestedingsgebied, althans als je kijkt naar grote veranderingen, was 2017 geen enorm schokkend jaar. We hebben behoorlijk wat gedoe gehad met de wet DBA. Daar is uiteindelijk veel energie door iedereen aan verloren gegaan. Voor 2018 maken we ons op voor de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Die is vanaf 25 mei 2018 van toepassing. Ook voor inkoop en aanbesteden zal dit behoorlijke gevolgen hebben. Houd VIND Inkoop & Aanbesteding hiervoor goed in de gaten!

Ik weet niet hoe het met u de laatste twee maanden is vergaan? Bij ons op kantoor was het druk. Een ‘seizoenspiek’ noemen wij dat. Altijd aan het einde van het jaar komen veel van onze publieke opdrachtgevers erachter dat er geld dreigt over te blijven. Onderbesteding, in vaktermen; één van de grootste zonden die je als budgethouder kunt begaan. Ieder jaar zetten we er onze schouders onder om, voor het sluiten van de kas, nog zoveel mogelijk de deur uit te krijgen.

Zou het, omwille van ons aller rust, geen goed voornemen zijn om de ‘Eindejaarsrally 2018’ vast in januari te laten beginnen? Zo maken we het in 2018 vast een stukje minder hectisch!

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.