De rechter zegt …

Lees de volledige casus en uitspraak

Via deze pagina kunt u de volledige casus en uitspraak lezen die verkort is gepubliceerd in de rubriek ‘De rechter zegt …’ op aanbestedingscafe.nl.

In de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding treft u álle relevante nationale en Europese jurisprudentie aan. De belangrijkste uitspraken zijn voorzien van een samenvatting. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Rechter zegt Inkoop en Aanbesteding

Ernstige beroepsfouten achtergehouden?

De gemeente Groningen is een openbare aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van reclameobjecten gestart. Op de opdracht zijn uitsluitingsgronden van toepassing, namelijk: ernstige beroepsfouten, prestaties uit het verleden en valse verklaringen. Twee partijen schrijven zich in, Centercom en Hoffman en de opdracht werd voorlopig gegund aan Centercom. Hoffman maakt bezwaar omdat Centerkom ernstige beroepsfouten, zoals valse verklaringen, zou hebben achtergehouden in de aanbestedingsprocedure. Er moet volgens Hoffman op zijn minst een herbeoordeling komen. Wat is van belang in deze zaak en hoe oordeelt het Gerechtshof over de uitsluitingsgronden?

Dit overzicht wordt u aangeboden in samenwerking met VIND Inkoop en Aanbesteding, dé complete kennisbron van publieke inkopers. 

Ga naar de kennisbank

Ga naar de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding

Lees de volledige casus en uitspraak

Gratis toegang tot de casus


Ga naar de Kennisbank

Wilt u de volledige casus en uitspraak lezen? Ga dan naar de Kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding!

Vul uw gegevens in en bezoek gratis de Kennisbank!

U gaat rechtstreeks naar de Kennisbank

Lees de volledige casus en uitspraak