De rechter zegt …

Lees de volledige casus en uitspraak

Via deze pagina kunt u de volledige casus en uitspraak lezen die verkort is gepubliceerd in de rubriek ‘De rechter zegt …’ op aanbestedingscafe.nl.

In de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding treft u álle relevante nationale en Europese jurisprudentie aan. De belangrijkste uitspraken zijn voorzien van een samenvatting. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Rechter zegt Inkoop en Aanbesteding

Twee verschillende opdrachten, clusterverbod?

De gemeente heeft in maart 2018 als aanbestedende dienst een opdracht in de markt gezet met betrekking tot “Onderhoud en Beheer Openbare verlichting en Verkeersregelinstallaties Helmond 2018-2020”. Naast het onderhoud is de vertaling van schade aan de openbare verlichting of verkeersregelinstallaties als gevolg van aanrijdingen, vandalisme en dergelijke onderdeel van de opdracht. Eiser in deze zaak, NODR, heeft zich niet ingeschreven bij de opdracht maar heeft de Gemeente wel gewezen op het zogenaamde clusterverbod. Het clusterverbod houdt simpelweg in dat men niet twee (of meer) ongelijksoortige opdrachten onnodig mag samenvoegen. NODR verzoekt de gemeente om de twee opdrachten te splitsen. De gemeente weigert en NODR stapt naar de rechter. Zij, als gespecialiseerd bedrijf in de vertaling van schade voor dergelijke situaties, is op deze wijze niet in staat zich in te schrijven voor de opdracht. Hoe lost de rechter deze situatie op?

Ga naar de kennisbank

Ga naar de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding

Lees de volledige casus en uitspraak

Gratis toegang tot de casus


Ga naar de Kennisbank

Wilt u de volledige casus en uitspraak lezen? Ga dan naar de Kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding!

Vul uw gegevens in en bezoek gratis de Kennisbank!

U gaat rechtstreeks naar de Kennisbank

Lees de volledige casus en uitspraak