De rechter zegt …

Lees de volledige casus en uitspraak

Via deze pagina kunt u de volledige casus en uitspraak lezen die verkort is gepubliceerd in de rubriek ‘De rechter zegt …’ op aanbestedingscafe.nl.

In de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding treft u álle relevante nationale en Europese jurisprudentie aan. De belangrijkste uitspraken zijn voorzien van een samenvatting. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Rechter zegt Inkoop en Aanbesteding

Aanbestedingsrecht, tenderbeslissing herzien

De Staat heeft in deze zaak een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure georganiseerd ten behoeve van een opdracht tot het verzorgen van het technisch onderhoud van de ambassade in Bejing. Er wordt een tender uitgeschreven waar meerdere partijen aan deelnemen, waaronder GSN PROPERTY SERVICES CO., LTD. (GSN) en ISS World. De Staat kiest voor ISS World. Zij informeert vervolgens GSN over de door behaalde punten in het tenderscoringssysteem maar laat na, ondanks verzoek van GSN, aan GSN inlichtingen te verstrekken over de score van ISS World op het onderdeel prijs. GSN start vervolgens een korting geding, waarna de staat voor aanvang van het kort geding GSN meer uitleg geeft over haar beslissing. GSN wil dat de Staat de gunning aan ISS World intrekt, opnieuw beoordeelt en aan GSN gunt. Zij geeft aan dat er van verkeerde uitgangspunten is uitgegaan en verkeerde punten zijn gegeven. Hoe oordeelt de rechter in deze zaak?

Ga naar de kennisbank

Ga naar de kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding

Lees de volledige casus en uitspraak

Gratis toegang tot de casus


Ga naar de Kennisbank

Wilt u de volledige casus en uitspraak lezen? Ga dan naar de Kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding!

Vul uw gegevens in en bezoek gratis de Kennisbank!

U gaat rechtstreeks naar de Kennisbank

Lees de volledige casus en uitspraak